التعريف بالوصفة
يمكن استخدام اللحم او الدجاج او الارانب حسب الرغبه
وه=ه طريقتي في عمل الملوخيه بالطريقه المصرية
المكونات والمقادير
كيلو من الحم الضاني او دجاجه
ملوخيه خضراء مغسوله ومجففه و مفرمه فرم ناعم
وبصله للشوربه
مستكه وحبهان للشوربه
3 ملاعق كوزبره ناشفه
3 ملاعق صلصه طماطم
ثوم مفروم
فلفل اخضرمفروم
1/2 ملعقه سكر
طريقة التحضير
تصلق اللحم او الدجاج مع البصل و المستكه والحبهان وملح وفلفل لعمل الشوربه
بعد الانتهاء من عمل الشوربه تضاف لها صلصه الطماطم ونصف كميه الثوم والفلفل والكزبره المفرومين نصف ملعقه السكر نتركهم علي النار حتي تتم نضج الثوم و يجب ان تقومي بمرعاه ان تكون كميه السوربه مناسبه لكميه الملوخيه حتي لتكون خفيفه او ثقيله ثم اضيفي الملوخيه المفرومه الي الشوربه
واتركيها تغلي غلوتين ليس اكثر لمده دقيقه واحده فسر نجاح الملوخيه في عدم غليانها
في هذه الثناء قومي بتحمير باقي كميه الثوم والفلفل والكزبره في السمن حتي يصبح ذهبي الون واضيفيه الي الملوخيه قلبيها وتصبح جاهزه للتقديم وصحه وعافيه_________________